Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 20 maj 2013

Flärd
Smycken från Helens Universum
Kläder, smycken, skor, make up och väskor sådant gillar jag! Kanske inte alltid märkeskläder, utan mode som konst och som inspirerar till individualitet. Mycket av det fick inte vara så viktigt när jag var i tonåren.
Det var näbbstövlar,velourbyxor, släng behån och var naturlig!
Jag ansågs lite för udda och fånfäng som ägnade så stor uppmärksamhet vid detta. Vilket jag tidigare skrivit om, så var Brigitte Bardot en stor förebild för mig. Då jag var tio år började jag och min familj att bila ned till södra Spanien över somrarna, någonstans där tror jag mitt intresse tog sin början. Genom Frankrike på olika hotell och caféer ned till Spanien där vi hyrde hus utanför Mabella. Minns hur jag kollade in fransyskor med sitt individuella modespråk och make up, det gjorde djupt intryck på mig.
Dessa somrar fortsatte sedan tills jag fyllde sexton år.
När jag sedan fyllde arton flyttade jag till Frankrike, där jag faktiskt kände mig som hemma på en gång. I Frankrike blev jag kvar flera år och min dotter är halvt fransk! Fortfarande känns det att jag måste dit med jämna mellanrum, även om det är Sverige jag till sist valt att leva i.
 
Ha en fortsatt flärdfull vecka!
Kram Helen

6 kommentarer:

 1. Härligt med flärd!
  Vilka vackra smycken du har.

  Kram Helén

  SvaraRadera
 2. Javisst är det kul, men jag får väl tillstå att för min del har det ändrat sig radikalt sen vi flyttade ut i bushen.....nu bryr jag mig inte alls på samma sätt. Men när jag var student så var det inga näbbstövlar inte, det var små klänningar, truls, pumps och väldigt få smycken, du vet pärlhalsbandet. Jag såg ut som en fullfjädrad dam! Med resdräkt när vi skulle utomlands. Du milde........ja, ja. Vilka tider och så mycket man varit med om. Och bardot rutigt, så fint! Kramar

  SvaraRadera
 3. Underbart med vackra saker!
  Fina smycken du har!!!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker prickig klänning och vilka underbara barndomssomrar i utomlands och sedan boende i Frankrike i FLERA ÅR!!! Avis på dig!

  Kraam
  Petronella

  SvaraRadera
 5. Oj vad spännande att ha bott i Frankrike. Förstår att du längtar dit ofta, ett fantastiskt land på många sätt. Skulle egentligen varit i Paris förra veckan, men saker o ting blir inte alltid som man tänkt sig, men längtar till Paris det gör jag. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 6. Älska kläder, skor, smycken och vackra saker och jag håller med dig, det är inte märket som gör det vackert.
  Kram

  SvaraRadera