Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 9 maj 2013

Vårliga funderingar

 Ja visst gör det ont när knoppar brister


Varför skulle annars våren tveka

Varför skulle all vår heta längtan bindas i det frusna bitterbleka.


Varje vår är det samma sak för mig. Så fort jag ser mig omkring på allt som står i knopp, kommer dessa fraser automatiskt inom mig. Ibland undrar jag om det känns då knopparna brister? Samtidigt har jag alltid lite lätt försökt tolka det på mitt sätt . . . Som jag då tänker, tror jag att Karin Boye skrev om det ögonblick inom oss då vi går emot destruktiva mönster som inte varit bra för oss. Perioder i livet som tvingar oss, eller där vi själva väljer att handla på ett helt nytt sätt och samtidigt gå emot alla våra djupaste rädslor. Vilket inte är det allra enklaste, just för att det strider så emot vad vi är vana vid att göra. Också, eftersom det vi möter är något helt okänt.
Att använda oss av den potential vi är ämnade för!
Samtidigt är det sättet för oss att brista ut i full blomning! 

Lite funderingar från mig . . .
Kram Helen

13 kommentarer:

 1. Visst gör det ont när knoppar brister... Varför skulle annars våren tveka! Helt lysande rader! Sitter i benmärgen! Var en ahaupplevelse förta gången jag hörde dikten som tonåring.

  Men nu, nu äntligen har allt legat och väntat! Nu brister det och slår ut i full blom! Underbart!!

  Vackra bilder! KRAM!! Anna

  SvaraRadera
 2. Ja så rätt och så tänker jag med i denna tid....men ibland när jag ser all kraft i detta kan jag känna att det som växer, spirar och gror liksom skriker ut "jag vill ut, jag vill opp" en känsla av kraft och hopp...hihi...
  Önskar dig en fortsatt fin helg i denna underbara majtid
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 3. Ja så sant så, det fullkomligt exploderar i naturen nu...underbar tid :) ha en bra dag. Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Helen! Kommer du ihåg litteraturlektionerena på Grimslövs Folkhögskola? Det var under dessa jag blev intresserad av Karin Boyes dikter, särskilt då den här. Den talade till mig och jag hade den uppsatt på en vägg i mitt rum under många år. Jag tolkar den så som du gör och jag förstår också varför så många unga gillar den. Diktformen passar så bra att på ett kortfattat sätt beskriva något som alla kan känna igen sig i oavsett ålder. Orden får mig fortfarande att rysa av välbehag,att skriva " varför skulle annars våren tveka " bara den meningen är helt otrolig! jag blir så glad av vackra ord och jag blir glad över dina fina bilder som passar sååååå bra ihop med dikten. Kram!

  SvaraRadera
 5. Å, du har så rätt med dina mycket kloka ord. Visst är det så. Det bästa med dikter är dessutom att de, liksom musik, går att tolka på så många olika sätt.
  Kram.

  SvaraRadera
 6. På pricken! Du kunde ha skrivit om mig. Jag har gjort resan ett par gånger och nu gör jag den på ett helt nytt sätt. Det är otäckt att gå emot sina rädslor och mycket lättare att köra på i invanda mönster.... På pricken!

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Anonym5/10/2013

  Sååå rätt ...
  Waoo,så fina bilder/Kram Kram

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder! Men jag missade dig (och många andra) på bloggdagen:( Man hann inte runt och prata med alla så synd. Men vad kul att du vann så fina produkter i inlägget innan. Kram fina du.

  SvaraRadera
 9. Tänkvärda funderingar! Fina bilder och ett vackert inlägg. Att börja göra annorlunda och att gå emot rädslor - sååååå viktigt och samtidigt, sååå svårt...

  Stöööörsta lördagskramizen från aka

  SvaraRadera
 10. Hej! Fina, djupa funderingar! Som ja tror att vi alla har nångång! Fina bilder!
  Önskar dig en skön söndag!
  Kram Sirpa♥

  SvaraRadera
 11. Så sant!

  Tack för trevligt middagssällskap på stora bloggdagen!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 12. vilka fina funderingar. Jag bara älskar våren ;)
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 13. Åhhhh så fina bilder!
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera