Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 30 september 2014

Vandring pilgrimsleden Santiago de Compostella

Att vandra på leden Satiago de Compostella var ingenting jag tänkt på. Däremot har min man vandrat delar av leden tre ggr tidigare med sina söner.
Vi vandrade en del av leden i sex dagar. Med början i Cahors och slutet i Moisac, vid pyrenéerna på franska sidan mot Spanien. Från början bestämde vi oss för att inte gå mer än 12 -15-22 km. om dagen, några dagar 13-14 km. För att få mig riktigt tänd på det här att vandra, hade min man förbokat alla nätter på hotell och lite olika ställen! Där fick vi kvällsmat, och frukost innan vi gav oss iväg morgonen efter. 
Det jag hade hört och läst mig till, var att pilgrimsvandringen Santiago de Copmostella skulle kännas häftigt att genomföra men samtidigt lidande samt att ur det skulle växa en större självkännedom.
För min del känns det som att allt blir vad vi gör det till! Klart vi kunde vandrat 50-60km om dagen och försökt leta upp någonstans att sova i en sovsal varje kväll.
Men, det räcker för mig att vara "pilgrim" på mitt personliga skönare sätt.
Det kändes spännande att vakna varje morgon, bara slänga på sig ryggsäcken och gå.Vi vandrade genom lime-planteringar, kiwifrukt-planteringar och åt fikon från träden lite här och där! ( I de värsta uppförsbackarna hade jag laddat ned riktigt häftig musik, som hjälpte mig uppför!) För varje dag kändes det hur musklerna blev starkare, en skön känsla och tacksamhet till kroppens styrka.

Jag kommer att skriva lite om varje dag här på bloggen, lägga upp bilder och göra en liten sammanfattning sista dagen!


Här, foton med vår minimala packning och vyer från första dagens vandring. Tyvärr råkade vi gå en rejäl omväg första dagen och slutade på 15 km, i nästan 36 graders värme, paraply kan användas som skydd till lite av varje!
Väl framme till vad som visade sig vara ett eget litet hus med uteplats, swimingpool och alla faciliteter! Ägdes av ett mycket trevligt pensionärspar, som hälsade oss hjärtligt välkomna. Gissa om det var skönt att krypa upp i soffhörnet med en varm skål ravioli!!

Fortsättning följer . . .


5 kommentarer:

 1. Vilka äventyr du varit ute på, och 40
  graders värme, det var bra gjort.
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 2. Spännande! Ser fram emot att följa din vandring!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Vilken spännande vandring. Låter som något jag skulle gilla, särskilt om jag vet att jag sover på hotell nattetid.
  Kram fina

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Tack för titten hos mig!

  Vilken grej att göra en pilgrimsvandring. Jag antar att det är något man gärna gör om när man väl provat. Smart att förboka hotell tycker jag:)

  Kram och god tur!

  SvaraRadera
 5. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvaraRadera