Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 7 oktober 2014

Dag 2: Vandring Santiago de Compostela

Dag två startade med en ordentlig frukost tillsammans med värdparet. Eftersom både jag och Richard pratar franska, underlättar det förstås. Vi talade om både stort och smått, en väldigt härlig morgon. Kvinnan i huset hade gjort iordning en rejäl picnic-korg att ha med på vår fortsatta vandring.
Det blev en underbar dag med helt annorlunda natur sedan dagen före, nu hade vi tydligen tagit oss upp på en platå och slapp för det mesta jobbiga backar! Under dagen hittade vi gedigna små platser i skuggan att vila ut på, det som främst slog mig var den totala tystnaden. Något händer inombords och vandringen blir i det närmaste som en meditation, med så mycket närhet till naturen.Väldigt tillfredsställande och behagligt, trots värmen!



Ibland kom det ett gäng vandrare förbi som man hälsade på, för övrigt väldigt fridfullt. Det var konstigt att se alla nedvissnade solrosplantager, nästan som någon slags kyrkogård.


På kvällen närmade vi oss vårt övernattningsställe som låg nere i en dal visade det sig. Underbart rum vilket genast fick mig att associera till Van Gogh! Ett ljuvligt ställe, enbart för vandrare. Vi blev bjudna på kall rosmarin-dryck av den trevlige värden som ägde stället tillsammans med sin fru. Själva hade de gått hela leden två gånger och planerade nu för en tredje! Där fanns plats för 12 personer och alla rum hade döpts till olika namn, vårt hette "lavendel". På kvällen åt man tillsammans kl.20.00, det var riktigt trevligt och med fanns bla två tjejer som vandrade leden per häst! Någonstans under kvällen blev jag riktigt gråtmild, tror det var av tacksamhet för hela upplevelsen som kändes så annorlunda och vacker på något sätt . . .









Stället heter L´étape Bleue och ligger i närheten av byn Lascabanes Pilgrimssnäckan på dörren, representerar leden.

Dag 3 följer inom kort!
Kram Helen







11 kommentarer:

 1. Vilken vandring! Oerhört vackert.
  Så skönt med tystnaden och att slippa alla motorljud!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig vandring. Den skulle jag också kunna tänka mig att göra.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 3. Spännande med Pilgrimsvandring.....har jag också funderat på...men.......
  Kul att du är tillbaka i bloggvärlden.
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fundera inte för länge! Tack Bia, det känns kul att vara tillbaka igen!

   Radera
 4. Vad häftigt! Att vandra så där i ett annat land och uppleva kultur. Jag avundas er. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Woooo vilken vandring ♡ ...
  /Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken vandring ni gjort! Härliga bilder. Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Åh du har varit och gått på pilgrimsleden! Det har jag tänkt ett antal år att jag vill göra! Så kul att läsa och se dina bilder!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Ha en fin söndagskväll
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastisk upplevelse med pilgrimsvandring. Fina bilder du delar med dig av. Ha en fin fortsättning på veckan.
  Kram Ann

  SvaraRadera