Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

måndag 15 oktober 2012

Tillbakablickar


Att känna sig som hemma någonstans där man aldrig varit är en väldigt speciell känsla som uppstår ibland. Det var precis vad vi gjorde både Richard och jag, då vi för ett par år sedan bodde på detta väldigt minnesvärda ställe!
Leonard Cohen
Arthur Miller
Allen Ginsberg
Jack Kerouac
Jim Morrison
Frida Kahlo
Patti Smith
Edith Piaf
Bob Dylan
Sarah Bernhardt
Listan kan göras ännu mycket längre på alla celibriteter som bott en längre tid på legendariska Chelsea Hotell. Läste nyligen att hotellet nu är sålt, men konstigt nog och som tur är så hann vi med och bo där innan det såldes! Jag kan garantera att kreativiteten satt i väggarna överallt, på detta hotell. Vårt eget rum här var som en liten lägenhet, och påminde märkligt nog om huset i de djupa småländska skogarna där jag bott. Samma känsla bara den "lilla" skillnaden att utsikten från vårt fönster var något annorlunda och ljudet från New York-trafikens larm trängde upp emellanåt ;-)  Men, lätt skulle vi kunna bo där under ett år och skriva färdigt våra efterlängtade böcker. Med små pauser för att gå ut efter mat, på något av de matställena som stod till buds från världens alla hörn!
Nu är hotellet som sagt sålt och därmed vår vistelse där lagt i "minnenas skrin", som jag ibland gläntar på locket på och är väldigt lycklig och tacksam att ha fått uppleva!

En härlig dag önskar jag alla!
Kram Helen

25 kommentarer:

 1. Vilken häftig känsla! Mysigt hotell. Hela New York flödar av kreativitet! Bor du i USA? Eller är du där på semester?

  Du ska ha en bra start på veckan! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Jag reste (bara)i minnenas arkiv och det var verkligen en oförglömlig upplevelse! Rent fysiskt är jag fortfarande här i mitt hem i Sverige :-) Till USA reser vi väl någon gång igen, men det där hotellet var bara "once in a lifetime"!
   Ha en härlig start på veckan du med!
   Kram Helen

   Radera
 2. Fantastiskt...har aldrig varit där men har nära och kära som delat med sig av sina upplevelser via foton och berättelser...MYCKET intressant.
  Vilken känsla för dig att få resa dit och uppleva en sån fantastisk miljö.
  Ha en finfin vecka
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 3. Hej Ann-Louise! Ja, det var verkligen som sagt en "once in a lifetime" upplevelse!
  Ha en härlig start på veckan!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 4. En fin skatt att bevara i minnenas skrin :)
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Vilket trevligt inlägg. Den berörde mig även om jag aldrig har varit i NY och än mindre bott i något flott hotell med en egen 'liten lägenhet'. Det närmaste måste vara en lägenhetshotell på Kreta...;)))! Hehhee!

  Locket på 'minnenas skrin'borde fler glänta på ibland. Det handlar om var och ens historia. Den har gjort oss till den vi är idag.

  Svenska politiker både på riks- och kommunal nivå har börjat lida av "kulturrevolutionssyndromet" (Kulturrevolution i Kina under Maos tid) när man vill utplåna kulturminnesmärken från den tiden Sverige drömde om att bli en stormakt. Men även det är en historia som måste få bevaras och berättas om. Även lite skämmig historia är just HISTORIA och har format det svenska folket till vad de är idag (är inte själv svensk).
  Att leva i nuet har blivit 'mode' och det är bra till en viss gräns. Men,kan man inte sin historia kan man heller inte förstå nuet...
  Det blev en lång kommentar från mig tack vara att du lyfte på locket till "minnenas skrin".../Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad härligt att det inspirerade till en hel liten tankekedja! Ja,visst är det härligt och viktigt med minnen på olika sätt!
   Kram!
   /Helen

   Radera
 6. Ser alldels underbart ut, märkligt det där att man på vissa ställen verkligen känner sig som hemma.
  Ha en fin vecka.
  kram

  SvaraRadera
 7. Vilket underbart hotell och härligt minne! Och vilken härlig blogg jag har kommit till! Jag tror att jag har köpt några av dina armband, gummiarmbanden med magnetlås, på en julmarknad på kulturen i Lund. Kan det stämma? Älskar dem verkligen! Du är så duktig!
  Kram på dig!
  Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad kul Jenny, det stämmer säkert att det är armband du köpt av mig på Kulturen i Lund. Vad glad jag blir att du gillar dem!
   Ha det gott!
   Kram Helen

   Radera
 8. Vilket flott hotell! Lyxigt att bo där! Jag bor på ett mindre flott scandic hotell inatt jag:) men frukostbuffen brukar vara bra:) kram Nilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med frukostbuffe att se fram emot!
   Ha det gott!
   Kram Helen

   Radera
 9. Ser underbart ut!!! Roligt att samla minnen!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inspirerande att bara minnas vissa saker ibland!
   Kram Helen

   Radera
 10. Ja jag gillar NY ... pulsen... ljudet... celebra hotel och fantastiska restauranger!
  Nu blir jag lite nyfiken... böcker som ni ska skriva... vad har ni för planer??
  En fin kväll bland regndroppar och glittriga gator önskar jag dig!
  Kramkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ha en fin kväll du också!
   Kram Helen

   Radera
 11. Jag vill så gärna åka till NY och det ska jag göra en dag:) Att ha fina minnen med sig betyder mycket.
  Kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska du absolut göra ;-)
   Kram Helen

   Radera
 12. Så roligt att ha fått bo där, härliga minnen kan jag tänka mig! Jag kan förstå att ni skulle kunna tänka er att bo där ett tag :).
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 13. Vad fantastiskt!!! Jag läser just nu Just kids :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste också boken, härligt att se allting framför sig! Dessutom är det verkligen en bra och intressant bok tycker jag!!
   Kram Helen

   Radera
 14. Och så bl a Six Pistols med Sid Vicious och Nancy Spungen, inte att förglömma, men det gick ju inte så bra......och inte för Dylan Thomas heller.....ojsan, vad jag var uppåt och överdramatisk idag då! Men häftigt är det, tänk ett så mytomspunnet hotell! Undrar vad dom nya ägarna kommer att gör med det....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 15. Nej, många dog alldeles för unga!!
  Jag tror att det kommer bli lägenhetshus, där man köper sin lägenhet.

  Ha det gott!
  Kram Helen

  SvaraRadera