Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lördag 12 januari 2013

Här och nu

Precis hit längtar jag just nu. Arles, det var en sådan där underbar dag att minnas! Tur att det finns foto då, som kan ta mig tillbaka i den känslan och andan. Samtidigt få mig väldigt motiverad att arbeta framåt i tankar och handling för att komma dit igen. Kanske inte just till Arles (eller, varför inte det också!) men just till den öppna, bekymmerslösa känslan av att vara här och nu!
Det har varit några kämpiga dagar, med min mamma som jag varit och hjälpt på olika sätt. Inte så lätt när man som jag, inte bor i närheten. Svårt att se ens förälder bli gammal och hjälplös i olika sammanhang. Inte så lätt heller att lägga sig i,  försöka reda ut vad som kan göras och vad som blir bäst?! Blir bara så ARG på att äldrevården är så fruktansvärt eftersatt! Samtidigt verkar det inte vara mycket jag kan göra åt det, mer än att ordna så gott jag kan i det som behövs.

Just nu är jag tillbaka i mitt eget hem igen och ska vara så ett tag iallafall. Har fått ett riktigt "röjaryck" och passar på att fortsätta med det, så länge det håller i sig! Saker flyger upp på vinden och in i garderober och upp på hyllor nästan alldeles av sig självt.
Men, när detta är klart ska jag sätta mig med ljuvlig musik och meditera just i känslan av att vara här och nu.

Ha en härlig helg!
Kram Helen

19 kommentarer:

 1. Fin bild! Ser verkligen skön o avslappnad ut!
  Ja, äldrevården är inget som direkt prioriteras i dagens samhälle. Som personal handlar det mest om att vara så effektiv som möjligt och oförutsedda händelser finns det inget utrymme för....
  Inte heller lätt med "ombytta" roller när ens föräldrar blir gamla.
  Hoppas du får en riktigt skön helg!!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det där var en riktigt härlig bild, jag blev att längta efter som värme nu :-).

  Ja men visst är det väl tråkigt när man känner av den eftersatta vården, det är inte alls roligt, man vill ju att de som är sjuka ska få så bra vård och omhändertagande som möjligt!

  Hoppas det blev en skön meditationsstund och ha en fin lördagkväll! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig sommarbild! Du ser så skönt avslappnad ut. Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Ibland måste man åka på en resa för att riktigt känna lugnet och förmå sig att bara vara. Hemma finns det ju så mycket att stå i hela tiden. Jag är också i rensar och röjartagen just nu.

  SvaraRadera
 5. Hoppas det blir bra med din mamma! Tufft att bli mamma till sin mamma! Då är det skönt att få mentalt komma till en skön fridfull plats! Älskar semesterbilder! Kan leva på dem länge! Underbar bild på dig! Härligt ljus o vackra färger... så rogivande!

  StyrkeKRAM!! Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hjälper att hitta just den där mentalt fridfulla platsen ibland!
   Tack så mycket Anna!!

   Radera
 6. Oj vilken fin sommarbild! Inte konstigt att man längtar lite då!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 7. Härlig Bild på dig!

  Känner mig orolig för föräldrar som börjar bli äldre. Tänker ofta på det du beskriver. Tur att du kan komma och hjälpa till. Inte lätt, på alla plan.

  Stor kram!

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det händer ju även om man försöker hålla det ifrån sig!
   Tack så mycket Lotta!!

   Radera
 8. Så härligt med "röjaryck" . Det kan vara ett sätt att få utlopp för sina känslor, rensa ut inombords... Förstår du vad jag menar? ;) :) Tänker på känslorna kring din maamma... Mina föräldrar är båda runt 70, och jag tänker också att det känns lite jobbigt att se att de blir äldre och äldre. Jag träffar dem inte såå ofta, de bor ca 20 mil härifrån. Att jag åldras är ännu inget bekymmer, men att mamma och pappa gör det, som har varit med ett tag... det känns lite jobbigt, faktikst.
  Ha en finfin söndag i alla fall!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har du rätt i! Det är skönt att utföra konkreta "röjar-sysslor" att ställa till rätta saker runt omkring, när det känns kaotiskt inombords!
   Tack Maria!!

   Radera
 9. Tack för din kommentar hos mig. Den värmde.

  Det är bra att röja när man har en del frustration att göra sig av med. Det finns inget så jobbig när man tycker något sköts på fel sätt och man inte kan göra något åt det. Jag hoppas det ordnar sig för din mamma.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig bild ger sommar längtan, hoppas allt ordnar sig för din mamma.

  SvaraRadera
 11. Åh sommar... så fin bild. Och så härlig blogg du har. Gillar!!!
  Kram på dig
  Eva

  SvaraRadera
 12. Jättefin bild! Håller med de ovan, ger sommarlängtan:) Ja visst känner jag igen mig i det du skriver, det är inte lätt att få åldriga föräldrar... jag har varit till min far idag och hjälpt honom med en massa saker i hemmet...

  Stööööörsta kraaaamen aka

  SvaraRadera
 13. Ja, att få drömma sig bort är helt nödvändigt emellanåt. Hoppas du kan tanka massa energi igen, så du kan ta nya tag. Det ÄR verkligen kämpigt att vara anhörig och tampas med myndigheter på olika sätt. Och tampas med sina känslor mitt i allt...

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 14. Tur att man har den förmågan, att drömma och minnas bra saker. Förstår din oro över mamma. Livet är så bräckligt och man är hjälplös vissa gånger. Fortsätt röj det lenar själen.. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 15. Anonym1/14/2013

  Härligt med längtan.....
  Tror vi behöver det med ibland och sen när man nått fram är det ju bara såå himla fint :)
  Förstår exakt hur det är med gamla föräldrar som behöver stöd och hjälp...mina finns inte kvar i livet längre, men det var många år som jag fick vara deras trygghet och stöd i ålderdomen.
  Önskar dig en fin vecka vännen
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera
 16. Det är jobbigt att inte bo nära. Jag har 11 mil till mina föräldrar, inte så förskräckligt långt kanske men tillräckligt långt bort för att man inte åker dit så ofta tyvärr. Jag tänker på det mer o mer ju äldre de blir. Det är inte lätt att försöka räcka till.

  SvaraRadera