Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tisdag 22 januari 2013

tn och lite ljus

Vilken tur, just nu trillade tidningen ned genom  brevlådan!
En kopp kaffe med bulle och tidnings-läsning som tröst!Lite ljus letar sig in i min själ (precis somdetta underbara foto från stranden i Frankrike härom året) denna stillsamma dag! Så vansinnigt TRÖTT, vissa dagar gör min sjukdom sig mer påmind än andra. Detta är definitivt en sådan dag, försöker uppbåda krafter men det lyckas dåligt just nu. Har iallfall varit ute och gått en runda men kan sedan inte förmå mig att utföra mycket mera, än detta lilla blogginslag idag! Fick diagnosen Trigeminusneuralgi 2008 och tar sedan en tid tillbaka starka antiepileptiska mediciner för att slippa smärtan som annars är fruktansvärd! En av biverkningarna är trötthet och idag är den mer påtaglig än vanligt. Så det blir till att vila och hoppas på en bättre dag imorgon!

C'est la vie, inte alltid på topp!

Kram Helen

 *TRIGEMINUSNEURALGI
Detta är ett mycket svårt smärttillstånd med smärtattacker inom Nervus trigeminus utbredningsområde i ansiktet. Smärtan är sekundkort, mycket intensiv och beskrivs ofta som elektrisk stöt eller hugg. Smärtan kan ofta utlösas vid beröring av något hudområde i ansiktet, av tandborstning, tuggning, exponering för blåst/kyla eller bara av att tala – s k triggerfenomen. Tillståndet brukar gå i skov så att patienten har huggbesvär dagligen under veckor eller månader, men kan därefter vara smärtfri under motsvarande tid.
Standardbehandlingen är initialt att ge antiepileptika.

19 kommentarer:

 1. Usch, tänk vad mycket besvärliga sjukdomar man kan råka ut för! Skönt när mediciner fungerar o lindrar, biverkningarna är ju inte lika roliga....
  Underbart foto!
  Kaffe och trevliga tidningar låter bra!!
  Hoppas Du mår bättre imorgon!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fy, Stackrs dig som drabbats av sjukdomen. Inte kul alls förstår jag. Du verkar vara en person som gör det bästa av allt ändå.. Heja!!! Jag vet lite hur det känns har psoriasis...Kraaaaaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Ett krya på dig känns ynkligt i det här sammanhanget. Fy, vilken otäck sjukdom. Visste inte ens att det fanns något sådant! Så mycket otäcka saker vi kan drabbas av. Hoppas på en lång rad bättre dagar för dig fort!

  Underbar bild! Frankrike - längtar efter att få komma dit igen!

  Ha det gott!
  Kramar
  Suz

  SvaraRadera
 4. Det där låter inte kul alls. Stackars dig, som skall dras med det. Hoppas att medicinerna hjälper dig lite i alla fall och att du snart blir lite piggare igen.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vilken underbart vacker bild från stranden, det är så man bara tänker, filt, god bok och ligga och läsa, titta på molnen och verkligen leva....
  Så läser jag om din sjukdom - men stackars dig, det verkar fullständigt urjobbigt. Varför får man sånt elände, jag förstår fullkomligen, tror jag i alla fall, att du blir fullkomligen utmattad emellanåt. Hoppas du snart blir lite piggare igen.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Stackars dig! Kämpa på!! Hoppas det blir bättre!
  Kanske kan du göra ett kirurgiskt ingrepp så du blir bra.

  VARMA STYRKEKRAMAR!! Anna

  SvaraRadera
 7. Anonym1/22/2013

  Stackare : ( hoppas du mår bättre imorgon! Underbar bild från stranden : ) gahhh längtar efter sol och värme. kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Vilka vackra bilder! De får mig att längta till sommaren. Jag har aldrig hört talas om sjukdomen du har. Det verkar oerhört tufft och smärtsamt! Ta hand om dig!

  Kramar Nina

  SvaraRadera
 9. En av de vackraste foton jag sett - wow!!!!

  Sänder maaaassor av krya-på-dig-hälsningar från mig!!!

  Kraaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 10. Aj aj det lät inte skönt!
  Tråkigt när medicinerna som kanske annars funkar ger sådana tråkiga biverkningar!
  Krya på dig!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 11. Fy då det lät inte alls trevligt. Och jobbigt när man får sådana biverkningar. Men bra gjort av dig att ta dig ut på en promenad ändå och nu kommer ljuset mer och mer och vi får förhoppningsvis mer energi av det.

  Många styrkekramar till dig! /Jennifer

  SvaraRadera
 12. Åh usch! Det låter inget vidare alls.... Det betyder att du mår värre nu när det är kallt eller? Hoppas att forskning kan leda till mediciner som fungerar bättre.

  SvaraRadera
 13. Det låter mycket obehagligt! Hoppas att du mår bättre i morgon igen. Kram!

  SvaraRadera
 14. Du låter verkligen positiv ändå trots sjukdom och biverkningar och du ser fram emot morgondagen. Hoppas verkligen att morgondagen blir bättre. Kramar från din olyckssyster när det gäller sjukdomen <3

  SvaraRadera
 15. Det där lät inget vidare att ha drabbats av! :( Beundrar din positivitet trots det! :)
  Hoppas du mår bättre idag!
  Ja, klänningen är verkligen jätte skön och gosig :)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 16. Vad jobbigt det låter! Massor av kraft och värme till dig!

  SvaraRadera
 17. Det låter som en mycket otrevlig sjukdom Helen. Jag hoppas att tröttheten har gett med sig och att du känner dig piggare idag? Ta hand om dig.

  Stor varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 18. David Zander2/07/2013

  Ett tips! www.kunskapskällan.se

  SvaraRadera