Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 18 januari 2013

Poesi musik och konst


File:Midsommardans av Anders Zorn 1897.jpg
Att känna mig totalt uppfylld inifrån på det där märkligt lyckliga sättet!
Hur kan han fånga ljuset såå vackert att jag precis kan känna doften av gräs? Jag kan till och med få förnimmelsen om hur det känns inne i det röda trähuset!
(Anders Zorn, Midsommardans)

Jag älskar när konstnären lägger ljus i en bild, så att motiven verkligen kliver ut mot en och får ett eget liv.  Samtidigt är jag riktigt svag för bilder med få enkla linjer i kol eller blyerts. Linjer som talar om skörhet och mjukhet på samma gång. Här hittade jag på vinden, en gammal krokiteckning som jag själv tecknat. På några sekunder försökt att fånga en rörelse, som jag tycker att jag lyckats riktigt bra med!

Och så har vi naturligtvis musik. Älskar musik! Vissa låtar tröttnar jag aldrig på och listan kan göras väldigt lång. Nyss lyssnade jag på Wish you were here med Pink Floyd alltid lika häftig på hög volym! Finns det något härligare än att glida fram på resa, med musik i högtalarna som man bara gillar. Eller dansa till något riktigt rytmiskt och häftigt! Wow!


Poesi verkligen inte att förglömma! Jag kan få gåshud av vissa textrader.  Flera av Leonard Cohens texter:
"There is a crack, a crack in everything, that's how the light gets in".

Ann Sm
ith´s diktbok, "I sinnlighetens tecken" är nästan sönderläst:

"Idag njuter
jag mig själv för att jag är älskande. Idag är hela min kropp kittlande lekfullt smeksam för att den kommer ur din famn."Detta är iallafall bland annat de tre saker som spelar en riktigt stor roll i mitt liv!


En skön vecka önskar jag er!

Kram Helen

10 kommentarer:

 1. Ja, det är näring åt själen och jag känner nog precis som du, jag kan bli alldeles uppfylld av en tavla som talar till mig direkt så där och likadant med musik. Hög musik i bilen och att köra lite lite för fort på motorväg en torr och fin vårdag, då svävar jag!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Jaaa så är det!Gillar verkligen kontrasterna i dina fina tolkningar. Zorn är jättebra och din kolteckning också. Jag kan gå igång precis på en textrad eller ett musikstycke.. Mysigt! Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Blir så glad av att läsa ditt inlägg Helen och din passion för konst, musik och poesi andas genom varenda rad, varenda ord. Vilken lycka! :)

  Njut av din helg.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Underbara saker i livet! Vad vore vi utan dessa tre saker? Ja, väldigt fattiga!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Viktiga saker i mitt liv också!
  Ha en skön lördag!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Underbart Helen! Jag delar dina passioner ;)

  Ha en härlig helg!

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Visst är det så... Zorn är en mästare på det som Monet och många andra stora! Det finns ingen som kan måla vatten som Zorn! Då kan vi snacka om ljus!

  Du ska ha en fin söndag! KRAM Anna

  SvaraRadera
 8. Så fint skrivet... zornmålningarna är verkligen häftiga att betrakta och man kan stå en lång stund och bara titta på penseldragen och alla detaljer.
  Inser att så långt i sitt målande kommer man aldrig komma, men inser också när jag läser detta att det verkligen är dags att ta fram penslarna. Så många har sagt det till mig den senaste tiden, att jag måste... men det är som att de ligger där i garderoben och jag är lite rädd för att ta fram dem, rädd för vad som ska komma. Men oftast är det bara härligt och befriande att måla.
  Ha en bra dag nu
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 9. Du är nog också en högkänslig person Helen! Starkskör :) Har du läst artiklarna o SvD i somras? Stor kram!
  http://queenofkammebornia.se/2012/may/jag-kanner-mig-starkskor.html
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/hogkansliga-pejlar-in-vagor-i-luften_7074009.svd

  SvaraRadera
 10. Ooo så vackert och fint allting..saker som förgyller livet!!
  Tack för att du delar med dig av ljusglimtar i livet..det behöver man påminnas om ibland :)Jag älskar vacker konst, som att suga på en god karamell!!

  Ha det så fint vännen♥
  Ann-Louisekram

  SvaraRadera