Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 11 april 2013

Bara vanligt vatten


Tänk vad viktigt med vatten som vi alltid tar för givet, bara ska finnas här för oss. Här har det varit jakt på vatten i några dagar nu, då det plötsligt slogs larm om bakterier i dricksvattnet! Själva har vi bunkrat upp med bubbelcitron. Men flera gånger har jag varit på väg mot kranen, för att sedan komma på att det inte får drickas!
Kom plötsligt att tänka på något afrikanskt barn som jag en gång hörde i intervju. Hon hade hört att det fanns länder där man bajsade i rent vatten! Tänk hur konstig världen kan te sig i mångas ögon, beroende på var man är född!  Jag fick iallafall mig en riktig tankeställare, efter att jag hört det på det sättet . . .

Ha en fortsatt skön kväll, och drick tacksamt mycket vatten!
Kram Helen22 kommentarer:

 1. Så rätt. Man ska stanna upp ibland och tänka på det man har istället för allt man vill ha.
  Tack snälla.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. När vattnet blir otjänligt märker man
  hur bra vi har det, man tar ju för givet
  att det ska finnas vatten. Bra tankeställare
  med lilla tjejens ord.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Hej! Hörde om det där på nyheterna! Visst man tänker inte, man tar vattnet för givet!
  Fint inlägg!
  har en skön kväll!
  Kram Sirpa♥

  SvaraRadera
 4. Hörde om det där och du har rätt vi tar rent vatten för givet. Många människor kan inte sätta på kranen och ut underbart gott vatten. Hoppas att faran snart är över. Kram

  SvaraRadera
 5. Ja, tänk vad bortskämda vi är!
  Vi har egen brunn med hur mycket rent vatten som helst....
  Hoppas felet snart är åtgärdat!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. Med tanke på att dricksvatten inte finns helt obegränsat är det konstigt att vi har det i våra toaletter. Men vi får spara på resurserna så gott det går med snålspolande toaletter och inte låta kranen rinna i onödan.

  Kram Helén

  SvaraRadera
 7. Ja visst är det galet, man inser verkligen hur beroende man är av vatten o el så fort något av de sakerna slås ut. Det är bra att få en tankeställare ibland, stanna upp o inte ta saker för givet.

  Ang dekorplast så skulle jag inte rekommendera det om man har strukturtapet under, vet att det är svårt att få det o fästa så fort det är lite knöligt under, dessutom fäster den bäst på målade ytor, lite blanka, kan vara svårt att få det o fästa på tapeter. Men möbler går alldeles utmärkt att dekorera med dekorplast. Lycka till nu
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 8. Älskar vatten! Tänk att det är samma vatten som vi dricker som vi har bajsat i! Dinosaurierna har druckit samma vatten som vi dricker idag! Det går bara runt runt runt i miljoner miljoner år!!

  Stor KRAM Anna

  SvaraRadera
 9. Vi får inte glömma bort hur bra vi har det här, tänk hur obalanserat det är här i världen, jag får lite ont i magen när jag tänker på det. Ibland behöver man påminna sig om hur bra vi har det och hur tacksamma vi ska vara!
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 10. Vi levde med det där under ett antal veckor förra vintern då det kom in bakterier i stans vatten (en läcka på ett ställe men det tog tid att spolas igenom). Vi fick koka allt vatten som skulle drickas och kyla ned...omständligt och det var verkligen befrielse när det blev ok igen. Sen glömmer man snabbt. Tänk att vatten är en sån bristvara och sen när det väl finns eller kommer ned i form av skyfall i vissa delar av världen så blir det kaos ändå... kram Milla

  SvaraRadera
 11. Jaa det är lätt att ta för givet att man ska ha rent vatten! Men så lätt något kan gå fel och vi helt plötsligt inte har varken rent vatten eller el! Hur beredda är vi då??? Min pensionerade pappa föreläser i femman på skolor runt om i länet om hur man klarar sig utan varken vatten eller el! Mycket uppskattat av barnen har jag hört!
  kram Helena

  SvaraRadera
 12. Vi har så rent o fint vatten. Otroligt. Vi har alltid en rumstemperaterad vatten i kanna upphällt med gurka eller lime/citron i. Mums. Det bästa.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 13. Ja vatten är bara för gott!
  Jag ser inte fram emot släpande av vatten när jag ska vara i Turkiet 3v i sommar, det går åt en hel del och bra tungt är de men jag får se det positivt, gratis träning :)
  Ha en bra fredag! kram

  SvaraRadera
 14. Ja inget är så gott som vatten när man är törstig. Och vi tar för givet att ha rent vatten, förstår att du tänker till nu när ni fått problem med. Hoppas allt löser sig snart så vattnet blir ok igen!

  Önskar dig en finfin helg!

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 15. Ja igentligen låter det ju helt galet, när det faktiskt finns männniskor som inte ens har tillgång till rent vatten.
  kram

  SvaraRadera
 16. Tittar in och vill önska dig en mysig fredag!
  Kam Sirpa♥

  SvaraRadera
 17. Så tänkvärt skrivet av dig! Vi bara tar det för givet att det ska finnas bra vatten i kranen.
  Önskar en trevlig fredagskväll!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 18. Tänk att vi tycker det är naturlig...i rent vattent!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Rent vatten - livsviktigt! Tänker ofta på det. Vi har tillgång till vatten utan att många gånger ens reflektera över det.

  Ha en fin helg!

  KRAM

  SvaraRadera
 20. Det var riktigt tänkvärt det där med att bajsa i rent vatten!

  Det var en reklamkampanj för ett tag sedan där ett barn håller en vattenpistol mot huvudet och i texten står det sedan hur många barn som faktiskt dör av vatten. Också något jag aldrig glömmer.

  Söndagskram!

  SvaraRadera
 21. Hej

  Hörde om det på Nyheterna och tänk så Viktigt det är.
  Och hu beroende vi är av det.
  Det finns ju inget godare än vanlig vatten

  Hoppas att det blir ordning på det.

  Ha en fin söndag kväll och start på den nya veckan!

  Kram

  SvaraRadera
 22. Ja du har så rätt. Jordens resurser är sannerligen märklig fördelade
  Däremot värdesätter jag "vanligt" vatten och jag dricker massor för att både kropp och själ vill ha det
  kram kram och allt gott
  Emma

  SvaraRadera