Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

torsdag 18 april 2013

I look at all the lonely people . . .


Ofta när jag går på stan, sitter på café eller reser tittar jag och lyssnar på folk. En lösryckt mening här och där, eller människor inne i diskussioner på caféer. Ibland när Richard och jag varit på resa, har jag inte velat lämna caféet vi för tillfället varit på. Måste kolla slutet, då det varit något interessant som utspelats vid grannbordet! Jag kan verkligen sitta och studera människors anletsdrag, karaktärsdrag tills de vrider sig och ser generade ut, och jag också! Inte förrän jag fick höra att det är en yrkeskada, att man som konstnär liksom bär det med sig kändes det lättare! På något sätt bättre än att bara vara nyfiken . . .
Många gånger undrar jag över människor som är utslagna, ensamma.
Idag när jag var på stan för att handla, dök det upp en sådan ensam människo-spillra bakom mig i kön. Han luktade pyton, svårt alkoholiserad, skägget var vildvuxet, håret långt och spretade under en nedtryckt keps. Jag försökte hålla andan medans han med långa skitiga kloliknande naglar samlade ihop några korvören i sin hand. Gissa vad han köpte? En kam. Nästan rörande i sammanhanget!
Denna man fick mig att osökt tänka på den här tavlan jag en gång gjort, med alla dessa till synes anonyma och ensamma människor.
Vad kommer de ifrån och vart är de på väg?

Kram Helen

16 kommentarer:

 1. Möter många gamla, ensamma och ofta alkoholiserade i jobbet. Otroligt när man får höra deras "normala" livshistoria, med jobb, fru, barn mm o sen har något hänt.....
  Lena

  SvaraRadera
 2. Så tragiskt det är med alla dessa vilsna, utstötta som liksom står utanför alla andra i samhället....tycker det blir vanligare också om man jämför när jag växte upp..

  Visst är det intressant att iaktta människor...fascinerande
  Ha det så gott vännen
  Kram. Lollo

  SvaraRadera
 3. Men åh det var rörande att han köpte en kam. När jag jobbade i vården fick vi ta hand om dessa utslagna många gånger och frächade upp dem och det var skönt att kunna göra något för dem. Jovisst funderar man också på deras historia! Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Ja, tänk alla människoöden omkring oss... alla mitt uppe i sina spiraler av lycka eller olycka. Stor kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Ja, såna tankar tänker jag ofta.
  Kram.

  SvaraRadera
 6. Det var ett fint inlägg Helen, det
  är en gåva och kunna se andra människor.
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. Ja, ibland får man faktiskt stanna upp o tänka lite. Som när vi ser tiggare här så leder tanken ofta till VAD och VARFÖR har de hamnat där. Då bör man ju också verkligen uppskatta vad man har, som man ofta glömmer bort att göra. Kram till dig, Helen!

  SvaraRadera
 8. Mycket fint skrivet!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej! Mycket fint skrivet! Och vilken fin tavla du har gjort, jag gillar den! Man blir nyfiken av människorna i tavlan!
  Önskar dig en mysig fredag!
  Kram Sirpa♥

  SvaraRadera
 10. fin tavla, den speglar många saker!
  mannen ville vara fin eftersom han köpte en kam.
  Trevlig helg! kram

  SvaraRadera
 11. Visst är det fantastiskt roligt att titta och lyssna till andras samtal eller i alla fall delar av.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Men vilket fint inlägg!! Tänkvärt och vackert skrivet! Och jag älskar din fina tavla, verkligen jättefin!!! Vad duktig du är !

  Önskar dig en trevlig helg!

  Kraaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 13. Det finns många sorgliga människoöden. Jag gillar också och sitta och "titta" på folk, Fint skrivet av dig. Vilken känslosam talva du har gjort.
  Önskar dig en skön Fredag!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 14. Alla bär på sin historia och man ska inte döma av det yttre. Väldigt vackrt skrivet. Och vilken fin tavla.

  Kram Helén

  SvaraRadera
 15. Att sitta på en uteservering eller dylikt och bara studera människor som går förbi kan jag göra lääänge :-) Jag tycker det är fascinerande! Härlig tavla! Jag gillar att man inte kan urskilja detaljer! Ha en go fredagskväll!

  SvaraRadera
 16. Jag tror de är många, tyvärr. De som känner sig ensamma.

  Vilken vacker tavla du målat!

  Kram och ha en fin helg

  Lotta

  SvaraRadera